Софийският градски съд даде ход на делото срещу бизнесмените Атанас и

...
Софийският градски съд даде ход на делото срещу бизнесмените Атанас и
Коментари Харесай

Делото срещу братя Бобокови тръгна, гаранцията на единия бе намалена от 800 000 на 50 000 лв.

Софийският градски съд даде ход на делото против предприемачите Атанас и Пламен Бобокови, някогашния заместник-министър на околната среда Красимир Живков и още трима други - Ирена Христова, Васил Коцев и Николай Миховски.

Те са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за импорт и преправка на рискови боклуци, закононарушение по работа и данъчни закононарушения. По делото има над 200 очевидци и 28 движимости лица . Обвиняемите бяха арестувани на 28 май 2020 година при интервенция, ръководена от Специализираната прокуратура. Процесът се гледа от Софийски градски съд след закриването на спецсъдилищата.

През декември 2021 година спецсъдът върна на прокуратурата обвиняването за премахване на основни процесуални нарушавания. 

Градските магистрати оставиха без почитание настояването на отбраната, обвинителният акт против Атанас и Пламен Бобокови и другите подсъдими да бъде върнат на прокуратурата за премахване на процесуални нарушавания. Съдът обаче понижи размера на паричната гаранция на Атанас Бобоков от 800 000 лева на 50 000 лева, защото одобри, че подсъдимият няма заплаха да се укрие, тъй като има прочут адрес и безупречно процесуално държание.

Определението не е дефинитивно и предстои на тъжба или митинг в 7-дневен период пред Апелативен съд - София.

Следващото правосъдно съвещание по делото е планувано за 20 януари 2023 година от 10 ч.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР